The Other One: Dugo, čudno putovanje Boba Veir-a

je dokumentarni film o Bob Veir-u, koji je postao slavan kao gitarista i pevač u rok bendu Grateful Dead. Premijerno je prikazan na „Tribeca Film Festivalu“ 23. aprila 2014. godine, Distribuiran je putem Netflix-a počevši od 22. maja 2015. godine. Film traje sat i dvadeset i pet minuta.
Film je režirao Mike Fleis. U filmu su novootvoreni intervjui sa živim članovima benda i prijateljima, uključujući Bob Weir-a i njegovu suprugu Natascha, Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh i John Perry Barlow, zajedno sa drugim muzičarima poput Mike Gordon-a, Perry-ja Farrel-a, Lee Ranald-a, Jorma Kaukonen-a i Sammy Hagar-a.
Govoreći o filmu, Mike je izjavio: "Sigurno smo pronašli puno zakopanog blaga iz arhive Grateful Dead dok smo snimali ovaj film," rekao je režiser, Mike Fleiss. "S Netflixom smo našli savršenog globalnog partnera koji će ispričati fascinantnu životnu priču o Bob Weir-u frontmenu najvećeg američkog rock sastava." Fleiss je takođe izjavio da: „Hteo sam dati Bobu trenutak da zasja“, kaže Fleiss. „Hteo sam osvetliti njegov doprinos kulturi i rokenrolu.“
Film je osvojio nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u San Francisku 2014. godine za najbolji dokumentarni film.
Govoreći o filmu, Lisa Nishimura, Netflix VP originalnog dokumentarca i komedije, rekla je: "Mike Fleiss je dobio neviđeni pristup da stvori intiman i uverljiv film o jednom od najplodnijih, najcenjenijih i najomiljenijih muzičara našeg vremena", a takođe je izjavila da smo „ponosni što Bobovu priču prenosimo njihovim obožavateljima širom sveta uoči finalnih koncerata Grateful Dead-a na “Soldier Field” u Čikagu. 2015. godine povodom 50 godina postojanja ovog benda.
Directed by: Mike Fleiss; Produced by: Marc Weingarten, Martin Hilton, Justin Kreutzmann, Sam Kropf
Written by: Sam Kropf; Starring: Trixie Garcia, Phil Lesh, Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Mike Gordon, Jorma Kaukonen
Edited by: Rich Fox
Production: company „Next Entertainment“
Distributed by: Netflix
Country: United States
Language: English
Titl: Srpski
Film se ne preporučuje mlađima od 18 godina. Ulaz je besplatan

Ovaj događaj je završen.

Datum

05. mar 2020.
Expired!

Vreme

20:00 - 22:00

Ulaz

Slobodan ulaz
Kategorije
Scroll to top