Eyot

Музички састав ЕYОТ у суботу 23. децембра одржаће први солистички концерт у Ужицу у клубу Градског културног центра. Почетак концерта је од 21 час. Цена улазнице је 250 рсд.
Концерт у Ужицу организован је у оквиру концертне серије под покровитељством Министарства културе којом обележавају петнаест година присуства на сцени, а претходили су наступи у Бугарској и Италији, као и концерти у Пожаревцу, Алексинцу, Крагујевцу...
Група је недавно објавила први сингл са првог „живог“ албума, који фебруара 2024. године објављује реномирана немачка издавачка кућа „Неукланг“, са компилацијом снимака из Јапана, Швајцарске, Румуније, САД, Бугарске, Немачке, Србије, Француске, Италије, Русије и Северне Македоније, односно записе од 2011. до 2023. године.
Овај дупли ЦД садржи 16 композиција са укупно два сата музике. Први објављени сингл, запис композиције „Дрифтерс“, снимљен је на прошлогодишњем фестивалу „Крај Вардарот Џез“ у Скопљу, а објављен је на свим дигиталним платформама 17. новембра 2023. године.
Војислав Пантић, најпознатији српски џез критичар у пратећем тексту на омота овог албума између осталог записује:
„Албум „Qуиндеценниал“ заокружује петнаест година деловања квартета ЕYОТ, најуспешнијег српског џез састава на глобалној сцени. То је изузетно редак јубилеј у свету џеза где размени идеја са новим лицима у новим форматима стреми велика већина стваралаца. Знајући то, природно се одмах намеће питање: чиме се надахњују Дејан Илијић, Слађан Миленовић, Марко Стојиљковић и Милош Војводић, шта их и даље води да са једнаким жаром настављају заједнички уметнички подухват? – Одговор даје овај албум.“
Подсећамо, музички састав ЕYОТ је актуелни носилац ГОДУМ награде за најбољу српску џез групу 2022. године, по оцени Удружења џеза, забавне и рок музике, а до сада су објавили пет албума, све за иностране издаваче и наступали у више од тридесет држава света. Њихова музика представља свежи звук који спаја културу џеза, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора.

Овај догађај је завршен.

Датум

23. дец 2023.
Expired!

Време

21:00

Улаз

250 рсд
Категорије
Scroll to top