Film „Ja sam Greta“ (Slobodna zona)

SINOPSIS
Film o trenutno najpoznatijoj ekološkoj aktivistkinji koja je svoju borbu za klimatske promene započela rečenicom „Moje ime je Greta i želim da počnete da paničite!“.
Da nije bila direktna, verovatno je niko i ne bi uzeo za ozbiljno jer, kako kaže njen otac Svante koji joj je i glavni pratilac na putovanjima i u aktivističkim aktivnostima, ona o klimatskim promenama zna više od 97% svetskih političara.
Greta poseduje samouverenost na kojoj bi joj pozavideli i odrasli, i našla je nešto za šta je vredno boriti se, a to je budućnost planete.
O REDITELJU:
Nejtan Grosman je švedski dokumentarista i fotograf čiji rad često istražuje pitanje problema životne sredine. Nakon što je diplomirao na Stokholmskoj akademiji dramskih umetnosti, Grosman je započeo svoju karijeru kao fotograf za Roling Stoun Indija pre nego što je preusmerio fokus na film. Grosman je privukao globalnu pažnju svojim kratkometražnim filmom iz 2015, The Toaster Challenge, koji je imao preko 15 miliona pregleda. Godine 2017. je završio Kottets Lustar, svoju prvu dugometražnu TV seriju za javnog emitera SVT, o rastućoj potrošnji mesa u Švedskoj. Serija je takođe nominovana za televizijsku nagradu Kristalen za najbolji činjenični program godine.

Ja sam Greta (dok.) / I Am Greta (doc.)
Director/Reditelj: Nathan Grossman
Country/Zemlja: Sweden, United States, Germany, United Kingdom
Year/Godina: 2020.
Runtime/Trajanje: 97’
Language/Jezik: English, Swedish
Cast/Uloge: Greta Thunberg, Svante Thunberg
Production/Produkcija: B-Reel Films (as BR-F), Hulu, Westdeutscher Rundfunk (WDR)

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Ovaj događaj je završen.

Datum

11. maj 2022.
Expired!

Vreme

20:00

Ulaz

besplatan ulaz
Kategorije
Scroll to top