Филм „Први снег“ (Слободна зона)

Тринаестогодишњак Рамин Мехдипоур и његова породица из Ирана живе у избегличком центру у Финској. Тек што Рамин почне да ужива у школском распусту, породица добија вести да им је захтев за азил одбијен. Подносе жалбу апелационом суду и настављају са свакодневним животом упркос претећој опасности од депортације. Рамин тада креће у нови разред и сваки моменат, свако ново пријатељство му је драгоценије него икад пре.
О РЕДИТЕЉУ
Хами Рамезан је финско-ирански филмски режисер и сценариста. Завршио је смер за филмску режију на Факултету креативних уметности у Фарнхаму 2007. године и од тада је реализовао неколико краткометражних и документарних филмова.
Рамезан је освојио награду за најбољи кратки наративни филм на Трибека филмском фестивалу 2015. године за краткометражни филм Слушај (Kuuntele, 2014, ко-режија/ко-аутор са Рунгано Ниони) који се квалификовао и за Оскара. Његов филм је такође номинован за Европске филмске награде (2015) и ушао у избор Недеље режисера током Филмског фестивала у Кану 2014. године.
Рамезанов краткометражни филм Кључеви Раја (Paratiisin Avaimet, 2014) задивио је међународни фестивалски круг и освојио је четири награде на Tampere филмском фестивалу, укључујући престижну награду Risto Jarva.
Преко ограде (iikko ennen vappua, 2009) је био светски хит, приказиван на више од 40 међународних фестивала и освојио је осам награда, укључујући Најбољи краткометражни филм у Торонту, Најбољи играни филм на фестивалу Curtocircuito у Сантиаго де Компостели и посебно признање на Фестивалу краткометражног филма у Клермонт-Феранду.
ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДЕ / FESTIVALS AND AWARDS
Best supporting actor, Beijing International Film Festival 2021
Berlin International Film Festival 2021

Овај догађај је завршен.

Датум

01. јун 2022.
Expired!

Време

20:00

Улаз

бесплатан улаз
Категорије
Scroll to top