Кабаре “Чезнем да вам кажем“

Поводом Националне престонице културе, град Ужице поклонио је свим суграђанима кабаре представу под називом Чезнем да вам кажем, аутора Милорада Дамјановића.
Поетско музички кабаре „Чезнем да вам кажем“ родио се као жеља да се на духовит, аутоироничан и пријемчив начин публика сети и оживи сећања на нека друга времена, којих се углавном сећамо са сетом.
Првак драме Београдског драмског позоришта, Милорад Дамјановић, провешће публику кроз успомене на детињство, Југославију, студентске дане, почетак каријере, али и савремено доба у коме живимо. Свака од целина, употпуњена је поезијом, која је на неки начин обележила периоде о којима ће глумац говорити, али и најважнијим песмама, које представљају бисере српске поезије.
Програм овог кабареа, поред његове централне приче, прати анђеоски глас Наташе Радовановић, сопрана Опере Народног позоришта у Београду, која ће певати поп, евергрин и џез песме које су обележиле све генерације.
„Чезнем да вам кажем“, је духовито, занимљиво и емотивно путовање кроз оно што јесмо, оно што су наши родитељи и људи око нас. Прича свих нас, испричана и отпевана кроз речи оних на које смо највише поносни као што су Васко Попа, Десанка Максимовић, Јован Дучић, Мирослав Антић…
У програму учествују и: Наташа Радовановић /сопран, стална чланица Опере Народног позоришта у Београду, Павле Јоксимовић /пијаниста, док су специјални гости: Мина Лазаревић, Драгана Гага Мићаловић и Стеван Пиале.

Овај догађај је завршен.

Датум

22. апр 2024.
Expired!

Време

20:00

Улаз

бесплатан улаз
Scroll to top