Konferencija za štampu – Predstavljanje programa rada ustanve za 2022. godinu

Pored već tradicionalnih kulturnih i zabavnih manifestacija tokom ove godine posetioce u Gradskom kulturnom centru Užice očekuju i brojni novi sadržaji, najavio je direktor te ustanove Filip Baralić. Po njegovim rečima u planu je organizacija što većeg broja kulturnih manifestacija namenjenih svim generacijama Užičana.
“Dok smo planirali godišnji program trudili smo se da zadržimo kvalitetne tradicionalne manifestacije, pa će tako ove godine biti održana 51. Smotra recitatora “Pesniče naroda mog”, 40. jubilarna “Smotra amaterskog narodnog stvaralaštva u Ravnima” kao i 6. “Veče guslara”. Naravno biće raealizovan i program “Kulturno leto”. Pored toga pokrenućemo i nove manifestacije, koje će nadamo se postati tradicionalne. U planu je realizacija projekta Dečijeg kulturnog centra u okviru kog će biti organizovane kvalitetne višednevne radionice namenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, kao podrška darovitoj deci kako bi naučili nešto novo i unapredili svoje znanje. Radi se o radionicima murala, keramike, izrade muzičkih instrumenata, klasične gitare, ritam i bluz gitare, stripa, izrade pozorišnih kostima i maske i radionicama grafike”.
Radionice će po rečima Baralića pratiti naše već prepoznatljive festivale kao što su JPF, Bijenale grafika Suva igla, Međunarodnu koloniju keramike Zlakusa i na taj način mladi Užičani imaće mogućnost da se bliže upoznaju sa svim pomenutim manifestacijama koje se godinama unazad održavaju u gradu.
“Program za koji ćemo težiti da postane tradicionalan jesu Užički strip susreti. Trudićemo se da promovišemo ovaj savremeni muzički izraz i probaćemo da okupimo renomirane strip autore i entuzijaste iz grada i gradova širom Srbije. Takođe pokrenućemo i programe kojima ćemo obeležavati značajne datume, pa ćemo ove godine Dan primirija u Prvom svetskom ratu obeležiti multimedijalnom izložbom koju ćemo raditi u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom”.
“I Grad će sa zadovoljstvom podržati planirane aktivnosti u GKC-u, a naročito nas raduje osnivanje Dečijeg kulturnog centra”, kaže Ratko Trmčić član Gradskog veća.''Zajedno sa Gradskim kulturnim centrom i direktorima osnovnih i  srednjih škola radićemo na tome da Dečiji kulturni centar zaživi i okupi što veći broj dece.”
U Gradskom kulturnom centru će i ove godine biti organizovan veliki broj koncerata, ali će akcenat kako ističu biti na amaterskom stvaralaštvu i lokalnoj sceni.
izvor: užice.rs

izvor: zoomue.rs

izvor: TV5 Užice

Ovaj događaj je završen.

Datum

22. - 28. feb 2022.
Expired!
Kategorije
Scroll to top