Northern Revival & Dead Man’s Bells

NORTHERN REVIVAL napokon je došao prvi put u Užice i to sa dva povoda za koncert. Promovišu novi album Modification koji je objavljen 9.septembra za Geenger Records i slave 10 godina postojanja. Sa NR-om nastupio je Dead Man's Bells

- NORTHERN REVIVAL je bend iz Novog Sada. Njihova muzika ako mora da se etikerita nekim žanrom možda bi najtačnije mogla da se nazove stoner heavy rock iako je mnogo više od toga. Može se čuti mnogo uticaja u njihovoj muzici, od klasičnog rock'n'rolla, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka, hard core-a do stonera koji su se u njihovoj muzici brusili i polirali 10 godina da bismo došli do onoga što definiše zvuk i stil benda danas.
Do sada su imali oko 160 koncerata po klubovima i festivalima kako u zemlji tako i po inostranstvu.

- DEAD MAN'S BELLS je zvanično nastao u januaru 2017.godine, sa osnovnim ciljem komponovanja i izvođenja autorske muzike uz potpunu slobodu muzičkog izraza. Svirka benda može se okarakterisati kao atmospheric neo-prog rock, varirajući od alternativnog roka, stoner-a preko post-rock-a do prog-a, a u pojedinim momentima i do post-punk-a. Međutim, uticaji i konkretne ideje za pesme dolaze iz šireg spektra različitih žanrova rock, metal, hip hop, jungle, blues i jazz muzike. Krajem maja ove godine izašao je prvi singl ove petorke, a bend je trenutno u fazi snimanja još nekoliko pesama koje će, najverovatnije prvobitno biti plasirane kao singlovi, uz ideju da se nakon toga, zajedno sa ostatkom debitantskog materijala, objedine u album prvenac.

Ovaj događaj je završen.

Datum

29. okt 2022.
Expired!

Vreme

21:00

Ulaz

300 rsd
Kategorije
Scroll to top