Northern Revival & Dead Man’s Bells

NORTHERN REVIVAL напокон је дошао први пут у Ужице и то са два повода за концерт. Промовишу нови албум Modification који је објављен 9.септембра за Geenger Records и славе 10 година постојања. Са NR-ом наступио је Dead Man's Bells

- NORTHERN REVIVAL је бенд из Новог Сада. Њихова музика ако мора да се етикерита неким жанром можда би најтачније могла да се назове стонер хеавy роцк иако је много више од тога. Може се чути много утицаја у њиховој музици, од класичног роцк'н'ролла, слудге метала, блуза, психоделичног рока, хард цоре-а до стонера који су се у њиховој музици брусили и полирали 10 година да бисмо дошли до онога што дефинише звук и стил бенда данас.
До сада су имали око 160 концерата по клубовима и фестивалима како у земљи тако и по иностранству.

- DEAD MAN'S BELLS је званично настао у јануару 2017.године, са основним циљем компоновања и извођења ауторске музике уз потпуну слободу музичког израза. Свирка бенда може се окарактерисати као атмоспхериц нео-прог роцк, варирајући од алтернативног рока, стонер-а преко пост-роцк-а до прог-а, а у појединим моментима и до пост-пунк-а. Међутим, утицаји и конкретне идеје за песме долазе из ширег спектра различитих жанрова роцк, метал, хип хоп, јунгле, блуес и јазз музике. Крајем маја ове године изашао је први сингл ове петорке, а бенд је тренутно у фази снимања још неколико песама које ће, највероватније првобитно бити пласиране као синглови, уз идеју да се након тога, заједно са остатком дебитантског материјала, обједине у албум првенац.

Овај догађај је завршен.

Датум

29. окт 2022.
Expired!

Време

21:00

Улаз

300 рсд
Категорије
Scroll to top