Recitatori zahvalnica

Povodom jubilarne 50. Smotre recitatora, Gradski kulturni centar dodelio je mr Ljubici Aničić, učiteljici u OŠ ''Slobodan Sekulić'' zahvalnicu za posvećenost u radu sa decom na afirmaciji književnog jezika i kazivanja poezije.

Ona se tim povodom zahvalila Gradskom kulturnom centru i stručnom žiriju na dodeljenom priznanju i istakla sledeće:

 

''Izuzetno sam ponosna na sve moje učenike, Lenku i Taru - drugake i Matiju, Unu, Đinu i Lanu - moje šestake, koji su se i ove godine, uprkos pandemiji koja vlada, ozbiljno pripremili i sa velikim žarom učestvovali na ovom takmičenju. Od samog početka, odabira pesme i analize, pa do prevazilaženja treme pred nastup, bila sam mojim učenicima podrška. Volim i poštujem decu i rad sa njima. Pružam im šansu da se oprobaju, a ja ih usmeravam, bodrim i motivišem na tom putu. Smatram da je najveći uspeh prosvetnog radnika kada iz deteta izvuče maksimum sposobnosti, znanja i kvaliteta i kada u njima otkrije skriveni talenat.

Kako bi talenat mogao da se unapredi i razvija, znamo da je potrebno mnogo rada i truda. Tada je važno biti uz dete, pružati mu podršku i podsticaj, pohvaliti svaki napredak, ceniti naporan rad i uložen trud, kako bi bili motivisani u bilo kojoj oblasti, za matematiku, crtanje, muziku ili recitovanje. To nikako ne sme biti opterećujuće za dete. Sa zadovoljstvom treba da rade ono u čemu su dobri, što često dovodi do izvanrednih postignuća u određenim oblastima.

Mesto gde deca mogu da iskažu svoja najtananija osećanja, neguju svoj jezik i lepotu govora je upravo takmičenje u recitovanju. Jer, deca vole lepe stvari. Dugogodišnja Smotra recitatora “Pesniče naroda mog” je izuzetno značajna za kulturu, očuvanje tradicije i identiteta našeg naroda.

Čestitke svim učesnicima ovogodišnje Gradske smotre. Mnogo uspeha učenicima koji će predstavljati Grad na Okružnoj smotri recitatora, a među njima su moji Tara i Matija. Srećno deco!''

Scroll to top