Aleksandar Zograf na „Užičkim strip susretima“

U okviru prvog festivala stripa - Gradskikulturni centar organizovana je promocija knjiga stripova Aleksandra Zografa 12. aprila. Takođe 13. aprila bila je organizovana radionica pod nazivom "Kreiranje i jezik stripa" kao i radionica "Strip teme i ideje".

ALEKSANDAR ZOGRAF : OHRABRENJA I MALA OTKRIĆA
Kroz seriju slajdova, Aleksandar Zograf predstavlja nove kolekcije svojih stripova, "Ohrabrenja" i "Mala otkrića". Svoje višedecenijsko bavljenje stripom ovaj autor objašnjava kroz dva termina – mala otkrića su radost koju sam kreator oseća kada traga za temama svojih priča u stripu, temama često skrivenim u detaljima svakodnevnice. S druge strane, ohrabrenja vidi kao cilj ka kojem njegovo delo stremi u komunikaciji sa čitaocima - ovi stripovi bi trebalo da okuraže sve koji traže nekakav smisao u svetu koji ih okružuje, a druge autore bi trebalo da podstaknu da se i sami bave stripom. Na predstavljanju će autor ponuditi užičkoj publici svoja izdanja na prodaju.
STRIP, TEME I IDEJE – RADIONICA ALEKSANDRA ZOGRAFA
U nameri da pojasni proces rada na stripu, Aleksandar Zograf će kroz ilustrovane primere pokazati kako su, tokom istorije ove savremene forme, crtači tragali za idejama za svoja dela, i koji sve pravci postoje kada je medij stripa u pitanju. Drugi deo radionice sastoji se od praktičnog rada na kreiranju table stripa, pa se učesnici pozivaju da sa sobom ponesu papir i opremu za crtanje. Radionica je prilika da iz prve ruke saznate o radu na stripu, od autora koji je već decenijama aktivan na domaćoj i međunarodnoj sceni, kao i da se sami oprobate (ko želi) u kreiranju stripa. Pre radionice, Zograf poziva sve koji se bave stripom, bez obzira na godine ili žanrovsku orijentaciju, da pokažu vlastite radove.

Izvor: Televizija LAV plus

Ovaj događaj je završen.

Datum

12. - 13. apr 2022.
Expired!

Vreme

19:00

Ulaz

besplatan ulaz
Kategorije
Scroll to top