GKC KLUB "ŠTAB"

Multifunkcionalni prostor koji se nalazi u prizemlju Gradskog kulturnog centra, zauzima centralni deo zgrade i mesto je gde se održava najveći broj aktivnosti i koji okuplja najveći broj posetilaca i gostiju.

Osnovna delatnost kluba je ugostiteljstvo, pa gostima nudimo mogućnost osveženja nekim od mnogobrojnih napitaka iz naše karte pića. Ceo prostor kluba je pokriven besplatnim bežičnim internet signalom.

Kapacitet kluba je 120 sedećih mesta, međutim moguće je organizovati i događaje na kojima može da prisustvuje i do 250 ljudi. Klub poseduje dve bine kao i kompletnu produkcijsku opremu za tehničku pripremu i organizaciju događaja.

Zbog svog karaktera, klub nudi mogućnosti organizovanja različitih vrsta događaja, tako da je moguće organizovati koncerte, predstave manjeg obima, projekcije filmova, tribine i predavanja, promocije knjiga, izložbe.

U prethodnom periodu imali smo zadovoljstvo da ugostimo veliki broj imena, između ostalih gostovali su: S vremena na vreme, DJ Purgatorijum (Srđan Žika Todorović I Uroš Đurić), Gile & Medžik Buš, Frano Lasić, Kiki Lesendrić i Piloti, Regina, Vampiri, Elvis J.Kurtović, Nikola Pejaković Kolja, Ničim izazvan, Jarboli, Bluz mašina, Čovek bez sluha, Šinobusi, Artan Lili, Ateist Rep, Kanda Kodža I Nebojša, Sara Renar, Kralj Čačka, Garavi sokak, „Norman Beaker Trio“, „Gwyn Ashton“, „Blues company“, Disciplina kičme i mnogi drugi.

Takođe, saradnici smo u organizaciji i realizaciji mnogih festivala pa su tako kod nas u klubu svoje aktivnosti imali i: Međunarodni festival dečijeg folklora ‘’Licidersko srce’’, Međunarodni studentski filmski kamp ‘’Interakcija’’, Međunarodni bluz i rok festival ‘’In Wires’’, Književni festival ‘’Na pola puta’’, Muzički festivali ‘’Hills Up’’, ‘’Park fest’’ i “Next”.

GKC VELIKA SALA

Velika sala se nalazi na prvom spratu GKC-a, takođe multifunkcionalnog karaktera kao i klub, mada najveću upotrebu ima u organizaciji koncerata sa većim brojem posetilaca. Maksimalni kapacitet sale je 600 posetilaca.

Poseban značaj sale je što ima svoj istorijski karakter, pa su tako u njoj bili održavani mnogi veliki javni, naučni i politički skupovi dok je celokupan objekat funkcionisao kao Dom JNA. Ugostila je najznačajnija imena tadašnje države, pa su između ostalih posetili je i tadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito sa saradnicima.

Danas, ovaj prostor ugošćava najveća imena muzičke scene zemlje i regiona, pa su tako gostovali: Darko Rundek, Massimo Savić, Dado Topić, „Orthodox Celts“, „The BestBeat (The Beatles tribute band)“, Rambo Amadeus, Vasil Hadžimanov, Vlatko Stefanovski, Divanhana,  Mostar Sevdah Reunion, Dejan Petrović i Big band, Tito i Tarantula, „Barcelona Gipsy Balkan Orchestra“ i drugi.

Svoje programe u prostoru Velike sale su organizovali muzički festival ‘’NEXT’’ kao i Međunarodni festival bluza I roka ‘’In Wires’’.

GKC BAŠTA

Bašta GKC-a je otvoreni prostor koji se nalazi na preko 1000 m2 u najlepšem delu grada, sakriven između zgrada GKC-a i Gradske galerije predstavlja savršeno mesto za odmor i uživanje u miru i tišini izdvojen od gradske gužve.

Među sugrađanima i danas živi sećanje na nekadašnju baštu Doma JNA koja je imala kultni status u gradu i predstavljala najlepše mesto sa najboljim igrankama i zabavama.

Danas, vrednim radom, dobrom uslugom i kvalitetnim programima trudimo se da povratimo status koji nam zasluženo pripada i da bašta GKC-a opet postane kultno mesto u Užicu.

U sklopu bašte se nalazi velika otvorena pozornica sa opremljenim „backstage-om“, pa tako imamo mogućnost organizovanja zahtevnijih događaja sa najvećim brojem posetilaca, do njih 1000. Tako su naši gosti bili: Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić, Masimo Savić, Neno Belan, Drugi način, Slobodan Trkulja, Disciplina kičhme, Divna Ljubojević, Sergej Trifunović i Užička republika, Đorđe Vasić, Etnotrip i mnogi drugi.

Poslednjih godina ambijent bašte je posebno popularan među užičkim srednjoškolcima koji svoje završne priredbe organizuju baš u ovom prostoru. Takođe, dodele Vukovih diploma najboljim đacima užičkih škola redovno se dešavaju kod nas.

GKC HOL

Hol Gradskog kulturnog centra je mesto na kom posetioci imaju prvi kontakt sa našom ustanovom. Nalazi se u prizemlju objekta kao predprostor kluba i poslednjih godina koristi se za održavanje izložbi.

Do sada u ovom prostoru smo imali postavke Austrijskog kulturnog foruma iz Beograda, učenika Umetničke škole iz Užica, izložbu fotografija Valerija Bliznjuka, izložbu Radovana Marinkovića Šjora, izložbu u okviru Međunarodnog dečijeg festivala folklora ’’Licidersko srce’’, izložbu pop-arta Igora Jašića, izložbu fotografija posvećenu manastiru Hilandar i druge.

Inače, poseban detalj u prostoru hola predstavlja originalna tabla koja se nalazila na ulazu u nekadašnji Dom JNA, ispisana na 4 jezika naroda i narodnosti SFRJ.

Zakazivanje događaja

Formular za zakazivanje događaja možete preuzeti ovde.

Scroll to top