Ауторско вече Катарине Сарић

Ауторско вече поезије будванске књижевнице Катарине Сарић, одржано је у клубу Градског културног центра. Публика је имала прилику да се упозна са досадашњим литерарним радом и да слуша читање поезије из објављених књига ове ауторке.

Катарина Сарић је рођена на Цетињу, 10. 03.1976. године.

На Филозофском факултету у Никшићу дипломирала је философију а потом језик и јужнословенске књижевности. На Факултету за политичке науке у Подгорици завршава постдипломске студије из социјалне политике и социјалног рада.

Пише друштвено ангажовану есејистику, прозу и поезију. Бројним текстовима, заступљена је у свим важнијим часописима и на порталима у региону, антологијама и зборницима, међу којима су: „Књижевност и језик у функцији промовисања универзалних вриједности и идентитетских компоненти црногорског друштва“ ФФ Никшић, 2017., „Минервиним трагом“ – антологија црногорског женског прозног стваралаштва ФКЦЈ, 2018. „Персонални карусел – шизофрена збирка“, ЈУ Народна библиотека Будва, 2018. – ужи избор за идејну књигу 13. Међународног сајма књига, Подгорица.

Уврштена је избором из социјалне поезије у едицију „Артифацт Ноувеау“ као материјал за читање на семинарима и курсевима Делта Колеџа, округ Сан Јоаqуин, Калифорнија за 2019. год.

Дела су јој преведена на више свјетских језика.

Као другопласирана на конкурсу ,,Паф-поезија” издавачке куће ,,Арто” Подгорица, 2019. заступљена је поезијом у истоименом зборнику. Такође друго мијесто причом „Кућа Пирана“, Фестивал Бихор, 2021.

Као слободна уметница, живи и ствара у Будви и Београду.

Извор: Телевизија Лав плус

Овај догађај је завршен.

Датум

08. мар 2022.
Expired!

Улаз

бесплатан улаз
Категорије
Scroll to top