Autorsko veče Katarine Sarić

Autorsko veče poezije budvanske književnice Katarine Sarić, održano je u klubu Gradskog kulturnog centra. Publika je imala priliku da se upozna sa dosadašnjim literarnim radom i da sluša čitanje poezije iz objavljenih knjiga ove autorke.

Katarina Sarić je rođena na Cetinju, 10. 03.1976. godine.

Na Filozofskom fakultetu u Nikšiću diplomirala je filosofiju a potom jezik i južnoslovenske književnosti. Na Fakultetu za političke nauke u Podgorici završava postdiplomske studije iz socijalne politike i socijalnog rada.

Piše društveno angažovanu esejistiku, prozu i poeziju. Brojnim tekstovima, zastupljena je u svim važnijim časopisima i na portalima u regionu, antologijama i zbornicima, među kojima su: „Književnost i jezik u funkciji promovisanja univerzalnih vrijednosti i identitetskih komponenti crnogorskog društva“ FF Nikšić, 2017., „Minervinim tragom“ – antologija crnogorskog ženskog proznog stvaralaštva FKCJ, 2018. „Personalni karusel – šizofrena zbirka“, JU Narodna biblioteka Budva, 2018. – uži izbor za idejnu knjigu 13. Međunarodnog sajma knjiga, Podgorica.

Uvrštena je izborom iz socijalne poezije u ediciju „Artifact Nouveau“ kao materijal za čitanje na seminarima i kursevima Delta Koledža, okrug San Joaquin, Kalifornija za 2019. god.

Dela su joj prevedena na više svjetskih jezika.

Kao drugoplasirana na konkursu ,,Paf-poezija” izdavačke kuće ,,Arto” Podgorica, 2019. zastupljena je poezijom u istoimenom zborniku. Takođe drugo mijesto pričom „Kuća Pirana“, Festival Bihor, 2021.

Kao slobodna umetnica, živi i stvara u Budvi i Beogradu.

Izvor: Televizija Lav plus

Ovaj događaj je završen.

Datum

08. mar 2022.
Expired!

Ulaz

besplatan ulaz
Kategorije
Scroll to top