Путевима српских лепота

Тежња ка квалитетнијим музичким садржајем поприма глобалне размере. У нашој земљи је осетан прогрес на овом пољу. Из ове иницијативе се јавила идеја да се ширем аудиторијуму, адекватно и континуирано пружи врхунски садржај, а у виду популаризације уметничке музике и потребе за истом.

Како би подржали ову визију, предложили смо уметнички пројекат који би обухватио концерте по градовима Србије. Овом првом у низу концертном серијом, би додатно оснажили процес децентрализације културе. Извођачки апарат сачињавају најеминентнији уметници наше државе:

- Љубица Вранеш – мецосопран богате светске каријере, солиста ансамбла Опере Народног позоришта у Београду

- Драгољуб Бајић – првак Опере Народног позоришта у Београду

- Драгана Радаковић – диригентица и сопран светске репутације

- Оркестар „Беллезза Серба“(Српска Лепота) ново-основани гудачки састав формиран од најлепших академски образованих девојака, које већ активно свирају по угледним оркестрима у нашој престоници.

Репертоар је формиран сходно овој мисији, а сачињен је од филмске музике, одабраних арија и шлагера. Такође, акценат је и на репертоару домаћих аутора. Реализација овог пројекта почиње крајем априла а завршава се почетком јуна,а гостова'е у следе'им градовима у градовима: Ниш, Шабац, Краљево, Бор, Ужице, Чачак, Крагујевац, Вршац и Смедерево.

Ово је веома интересантан и атрактиван концепт с обзиром на импресиван музички ансамбл који ће својим наступом у потпуности оправдати име пројекта „ПУТЕВИМА СРПСКИХ ЛЕПОТА“.

Овај догађај је завршен.

Датум

19. мај 2023.
Expired!

Време

20:00

Улаз

бесплатан улаз
Категорије
Scroll to top