Влатко Стефановски

Једна од највећих гитарских звезда бивше Југославије, Влатко Стефановски, виртуоз на гитари без премца, који је огромну славу и култни статус стекао са легендарном македонском групом „Леб и сол“, наступао је 27. маја у Ужицу са својим триом. Концерт је био одржан у великој сали ГКЦ-а, са почетком од 21:00 сат.

Легендарни гитариста у оквиру актуелне турнеје промовише своје последње студијско остварење „Taftalidze shuffle”. Влатко је овај албум, као и многе до сада, посветио свом Скопљу и кварту Тафталидзе („Тафталиџе“) који има посебно место у његовом срцу. Песме су зато посебно интимне и личне, а опет тако блиске свима, управо због сензибилитета који носи његова музика.

Поред неколико песама са поменутог албума, Влатко ће одсвирати и све оне хитове по којима је познат, као што су: „Чувам ноћ од будних”, „Јовано, Јованке”, „Учи ме, мајко, карај ме”, „Као какао”, „Чукни во дрво”, „Скопје”, „Македонско девојче”, „Мамурни људи”, „Гипсy сонг” и друге.

Стефановски је почео да свира гитару са 13 година, а већ са 18 година основао је групу „Леб и сол”, која је убрзо постала једна од најважнијих и најпопуларнијих рок група бивше Југославије, вешто комбинујући македонску традиционалну музику и савремени рок.

Након распада групе „Леб и Сол”, Влатко Стефановски од средине деведесетих развија врло успешну соло каријеру.

Извор: @the_beard_man_rule

Овај догађај је завршен.

Датум

27. мај 2023.
Expired!

Време

21:00

Улаз

1500 рсд
Категорије
Scroll to top