Аустријски кратки филмови

Apfelmus / Сос од јабука, редитељ: Алеxандер Гратзер, анимирани филм, 7 мин
Ретки становници гнезда и два поларна медведа у мрачној пећини разговарају о егзистенцијалним филозофским питањима живота.

Boomerang / Бумеранг, Редитељка: Курдwин Аyуб, играни филм, 21 мин
Мерцедес паркиран испред куће. Девојка пролази, прилази вратима куће. Возач се протеже кроз прозор, жели да пође са њом. "Одлази, тата, срамотиш се". "Волим те", одговара отац. Али Дана се не колеба. На путу је за мајчину забаву, која се тек преселила у свој стан након развода.

Eigentlich vergangen / Далеко од прошлости, редитељка: Никол Фоелстерл, 15 мин
"Далеко од прошлости" је лични покушај редитељке да се помири са амбивалентном историјом своје баке као припаднице мањинске заједнице подунавских Шваба током другог светског рата. Интензивне сцене ове две жене ангажоване на свакодневним задацима испреплетене су
фрагментима разговора и филмским снимцима из старе домовине како би створили одраз неухватљивог односа нарације и сећања.

Favoriten // Фаворити, редитељ: Мартин Монк, 18 мин
Након свађе са мајком, бунтовна Софија стопира према југу у потрази за оцем кога никада није упознала.

Freigang // Један дан слободе редитељ: Мартин Wинтер, 35 мин
Самохрана мајка Кати добија дневни допуст из затвора и проналази свог трогодишњег сина, који живи са њеном Принуђена је да пронађе начин да му омогући бољу будућност, док време није на њеној страни, јер мора да се врати у затвор у шест сати.

Animistica, редитељка: Никки Сцхустер, 7 мин
Редитељка храбро урања у мрак, ужива у његовој језивости и слави сјај пропадања: Калеидоскоп екологије у свој својој ужасној лепоти.

Italy & (This is) Water // Италија и ово је вода, режија: Иоан Гавриел, Ања Франзиска Пласцхг, 5 мин
Један дан: од нежне зоре до најтамније ноћи. Један од много дана који тек предстоје? Највероватније је последњи. Дуги опроштај од живота који нам је временом постао драг. Води ка скоку у нову реалност, у ново стање свести.

Овај догађај је завршен.

Датум

11. дец 2020.
Expired!

Време

15:00 - 17:00

Улаз

Слободан улаз
Категорије

Оставите одговор

Scroll to top