Austrijski kratki filmovi

Apfelmus / Sos od jabuka, reditelj: Alexander Gratzer, animirani film, 7 min
Retki stanovnici gnezda i dva polarna medveda u mračnoj pećini razgovaraju o egzistencijalnim filozofskim pitanjima života.

Boomerang / Bumerang, Rediteljka: Kurdwin Ayub, igrani film, 21 min
Mercedes parkiran ispred kuće. Devojka prolazi, prilazi vratima kuće. Vozač se proteže kroz prozor, želi da pođe sa njom. "Odlazi, tata, sramotiš se". "Volim te", odgovara otac. Ali Dana se ne koleba. Na putu je za majčinu zabavu, koja se tek preselila u svoj stan nakon razvoda.

Eigentlich vergangen / Daleko od prošlosti, rediteljka: Nikol Foelsterl, 15 min
"Daleko od prošlosti" je lični pokušaj rediteljke da se pomiri sa ambivalentnom istorijom svoje bake kao pripadnice manjinske zajednice podunavskih Švaba tokom drugog svetskog rata. Intenzivne scene ove dve žene angažovane na svakodnevnim zadacima isprepletene su
fragmentima razgovora i filmskim snimcima iz stare domovine kako bi stvorili odraz neuhvatljivog odnosa naracije i sećanja.

Favoriten // Favoriti, reditelj: Martin Monk, 18 min
Nakon svađe sa majkom, buntovna Sofija stopira prema jugu u potrazi za ocem koga nikada nije upoznala.

Freigang // Jedan dan slobode reditelj: Martin Winter, 35 min
Samohrana majka Kati dobija dnevni dopust iz zatvora i pronalazi svog trogodišnjeg sina, koji živi sa njenom Prinuđena je da pronađe način da mu omogući bolju budućnost, dok vreme nije na njenoj strani, jer mora da se vrati u zatvor u šest sati.

Animistica, rediteljka: Nikki Schuster, 7 min
Rediteljka hrabro uranja u mrak, uživa u njegovoj jezivosti i slavi sjaj propadanja: Kaleidoskop ekologije u svoj svojoj užasnoj lepoti.

Italy & (This is) Water // Italija i ovo je voda, režija: Ioan Gavriel, Anja Franziska Plaschg, 5 min
Jedan dan: od nežne zore do najtamnije noći. Jedan od mnogo dana koji tek predstoje? Najverovatnije je poslednji. Dugi oproštaj od života koji nam je vremenom postao drag. Vodi ka skoku u novu realnost, u novo stanje svesti.

Ovaj događaj je završen.

Datum

11. dec 2020.
Expired!

Vreme

15:00 - 17:00

Ulaz

Slobodan ulaz
Kategorije

Ostavite odgovor

Scroll to top