GKC Užice – veliki potencijal

Gradski kulturni centar Užice je po rečima akademskog vajara Filipa Baralića novog direktora, ustanova koja ima veliki potencijal i koja kako ističe, treba da bude generator kulturnih dešavanja u gradu.

“Mi ćemo se truditi da to postignemo tako što ćemo organizovati, promovisati i distribuirati publici likovnu, dramsku, muzičku produkciju i nastaviti sa realizacijom programa kojima se neguje naše kulturno nasleđe. Takođe, stavićemo dodatni akcenat na edukativne, zabavne i sve druge sadržaje koji su namenjeni sugrađanima svih generacija. Ne bez razloga, naša najmlađa ustanova kulture nalazi se na jedinstvenoj celini trga Svetog Save, u kulturnom, obrazovnom i duhovnom jezgru grada. Zbog toga mora biti okosnica svih dešavanja, a Užičani treba da znaju da su im naša vrata otvorena i da mogu doći sa svojim idejama i predlozima”.
Baralić dodaje da je u toku izrada godišnjeg plana za narednu godinu.

“Trudićemo se da obogatimo i unapredimo postojeće i ubacimo nove sadržaje sa velikim akcentom na edukativnim aktivnostima i razmeni mišljenja kroz panel diskusije i kroz podršku savremnom stvaralaštvu. Imamo u gradu veliki potencijal u mladim umetnicima, kako profesionalnim koji su se već školaovali na umetničkim fakultetima i akademijama, tako i entuzijastima koji se stvaralaštvom bave iz ljubavi i hobija. Treba da reaktiviramo sve energije i izgradimo poverenje između naših umetnika i publike. U tu svrhu upotrebićemo sve raspoložive resurse i obogatiti kulturni život u gradu”.

Kako se moglo čuti, radiće se u narednih nekoliko godina i na proširenju kapaciteta same zgrade, odnosno privođenju nameni i preostalog slobodnog prostora poput velike sale, koja takođe ima veliki potencijal. U planu je i saradnja sa osnovnim i srednjim školama i organizacijama civilnog društva a sa ciljem osnivanja dečijeg ogranka Gradskog kulturnog centra u okviru kog bi se realizovali sadržaji namenjeni deci.

The event is finished.

Date

08. - 20. dec 2021.
Expired!
Kategorije

Ostavite odgovor

Scroll to top